Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

EXTERIEUR

Ontworpen voor dynamische prestaties, bedoeld om de aandacht te trekken: de carrosserie van de F-TYPE is zowel gespierd als sensueel. Zijn lichtgewicht, torsiestijve aluminium constructie zorgt voor wendbaarheid. Zijn perfecte proporties maken precieze handling en lichtvoetig bochtgedrag mogelijk.

De krachtige vorm en prachtige proporties van de F-TYPE verraden zijn afkomst. Dit is de jongste in Jaguar's iconische bloedlijn van high-performance sportauto's. Hij is deels door de wind zelf gevormd, gecreëerd met behulp van Jaguar's state-of-the-art Computational Fluid Dynamics-ontwerpmethoden. De aërodynamische prestaties zijn naadloos in de carrosserie geïntegreerd ten behoeve van lage niveaus van lift en uitstekende stabiliteit bij hoge snelheid.

EXTERIEURDESIGN

Een frontsplitter onder de grille en een venturi achter sturen de luchtstroming onder de onderzijde van de auto, terwijl een uitklapbare achterspoiler bij hogere snelheden automatisch omhoogkomt om downforce te vergroten en luchtweerstand te reduceren. Zelfs de portiergrepen trekken zich terug in de portieren als ze niet nodig zijn, zodat de lucht zonder belemmeringen over de flanken van de F-TYPE kan stromen.

“Design moet een verhaal vertellen. Daarom heeft elke lijn en elk detail van de F-TYPE een begin, een richting en een einde. Wanneer je elke lijn individueel benadert en deze esthetisch perfect vormt, en alle afmetingen precies het juiste formaat weet te geven, dan krijg je een design dat de tand des tijds zal weerstaan."

Ian Callum, Jaguar Design Director

CONVERTIBLE DAK

Zelfs het dak is snel. Het kan in slechts 12 seconden worden geopend en gesloten, bij snelheden tot 50 km/h. Het lichtgewicht stoffen dak van de F-TYPE Convertible is akoestisch verbeterd door het gebruik van een samengestelde, geluiddempende stof en zorgt voor minder windgeruis en rijgeluid. De gewichtsbesparing in het dak draagt bij aan de prestaties van de F-TYPE.

De glazen achterruit met achterruitverwarming ligt vlak met het dak en dankzij de compacte opbergruimte blijft de achterzijde van de F-TYPE laag en slank, een afdekkap is niet nodig waardoor nog meer gewicht wordt bespaard.

KEUZE UIT COUPÉDAKEN

ALUMINIUM DAK

Het aluminium dak voor de F-TYPE versterkt het pure Coupé-design. Het is even sterk en licht van gewicht als de rest van de auto. Qua kleur, stijl en lijn vormt het de ideale aanvulling op het krachtige F-TYPE silhouet. Het aluminium dak is de puurste expressie van het sportautodesign van de F-TYPE.

GLAZEN PANORAMADAK

Het interieur wordt nog lichter en ruimer met een groot, glazen panoramadak dat de gehele breedte van het dak beslaat. Wenst u meer privacy, dan kan het zonnescherm onder het dak handmatig worden gesloten.

CARBON FIBRE

Carbon fibre buiten- en binnenpanelen zijn met elkaar verlijmd om een sterke, maar lichte dakconstructie te creëren. Het optionele carbon fibre dak voor de F-TYPE Coupé is twintig procent lichter dan het standaard aluminium dak. Het is uitgevoerd met een carbon fibre weefstructuur, afgewerkt met een diepe, high-grade laklaag.

UITKLAPBARE PORTIERGREPEN

De portiergrepen trekken zich terug in de portieren als ze niet nodig zijn, zodat de lucht zonder belemmeringen over de flanken kan stromen.

F-TYPE KOPLAMPEN

Kijk verder voor u uit en maak rijden in het donker veiliger met de optionele Adaptive Front Lighting voor de F-TYPE. Dit geavanceerde systeem meet de snelheid van de auto en de hoek van het stuurwiel, en draait de koplampen tot 14 graden naar buiten en tot 7 graden naar binnen, voor beter zicht in bochten.

Het optionele Intelligent High Beam-systeem schakelt waar nodig automatisch tussen groot- en dimlicht, met behulp van een sensor in de voorkant van de achteruitkijkspiegel.

F-TYPE KOPLAMPEN

Klaar om toe te slaan: de in de voorspatborden doorlopende koplampen hebben een katachtige intensiteit. Hun lange vorm gaat vloeiend over in het aërodynamische lijnenspel van de F-TYPE om ze zichtbaar te maken van de voor- en zijkant. Bi-Xenon koplampen bieden een intens wit licht en combineren dim- en grootlicht in een enkele lichtbron. In het donker creëert de 'J-Blade' LED-dagrijverlichting een markante lichtsignatuur.

LED-ACHTERLICHTEN

De dankzij LED-technologie slanke achterlichten lopen door in de achterspatborden. Van achteren gezien geven ze de F-TYPE een gevoel van breedte en prachtig dynamische proporties. Ze lichten sneller op dan conventionele lampen, waardoor achterliggers meer tijd hebben om te reageren.

Ontworpen voor puur rijplezier: de technische superioriteit van de F-TYPE verschaft hem een omvang van capaciteiten die aansluit op de wensen van elke bestuurder en de eigenschappen van elke weg. De F-TYPE is beschikbaar als Coupé en Convertible, in zes uitvoeringen met elk een eigen, specifiek karakter. Ontwerp en bouw uw perfecte F-TYPE met onze configurator of registreer uw interesse.