Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

MOTORTECHNOLOGIE

Voor de F-TYPE zijn twee geavanceerde motortypes ontwikkeld, elk beschikbaar in twee vermogensuitvoeringen: de 3.0 V6 met 340 pk of 380 pk en de 5.0 V8 met 550 pk of 575 pk.

Alle motoren hebben een Roots twin vortex-supercharger. Deze is geplaatst in de ‘V’ tussen de cilinderrijen om de motor compact te houden. Om het brandstofverbruik te reduceren zijn alle motoren voor de F-TYPE standaard uitgerust met een snel reagerend Intelligent Stop/Startsysteem. Met de beschikbaarheid van handgeschakelde versnellingsbak en automatische transmissie is er een F-TYPE voor elke rijstijl.

ADEMBENEMEND VERMOGEN

Krachtig en verfijnd, voor een opwindend en veelbelovend rijgedrag. De geavanceerde drukregeling en secundaire gasklep van de compacte supercharger zorgen voor een vermogensexplosie zonder vertraging wanneer u het gaspedaal intrapt.

HANDGESCHAKELDE OF AUTOMATISCHE TRANSMISSIES

Voor de liefhebbers van puur autorijden zijn de F-TYPE en F-TYPE S ook beschikbaar met een lichtgewicht handgeschakelde zesversnellingsbak die is ontworpen om te voldoen aan de eisen die sportief rijden stelt. Daarnaast biedt onze Quickshift achttraps automatische transmissie een onvergelijkbare combinatie van razendsnel schakelen en fantastisch raffinement. De automatische transmissie, die beschikbaar is voor alle uitvoeringen, heeft acht nauw gespatieerde overbrengingsverhoudingen om de motor langer in het meest effectieve toerengebied te houden.

DE SOUNDTRACK VAN EEN SPORTAUTO

De Active Sports Exhaust is standaard op de F-TYPE en F-TYPE S. Actieve omloopkleppen zorgen dat de uitlaatgassen directer uit het systeem stromen, voor een rijker en opwindender geluid.

F-TYPE R heeft een schakelbare Active Sports Exhaust waarmee de bestuurder het systeem handmatig kan bedienen, voor een actievere rijbeleving.

De schakelbare Active Sports Exhaust van de SVR is gemaakt van Titanium en Inconel®, met een gewichtsbesparing van 12 kg en een supercar-soundtrack als resultaat.

Ontworpen voor puur rijplezier: de technische superioriteit van de F-TYPE verschaft hem een omvang van capaciteiten die aansluit op de wensen van elke bestuurder en de eigenschappen van elke weg. De F-TYPE is beschikbaar als Coupé en Convertible, in zes uitvoeringen met elk een eigen, specifiek karakter. Ontwerp en bouw uw perfecte F-TYPE met onze configurator of registreer uw interesse.