Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

F-TYPE SVR CONVERTIBLE

Met een sterkere 575 pk motor, is de F-TYPE SVR ontwikkeld voor pure, absolute kracht, opwinding, prestaties en een indrukwekkende topsnelheid van 322 km/h.

VANAF

€ 208.000

  • MAXIMUM VERMOGEN
  • 575PK
  • ACCELERATIE VANAF
  • 3,7seconden van 0-100 km/h
  • TOPSNELHEID
  • 322km/h

When substituting the SVR Carbon Fibre Aerodynamic Wing with the Standard F-TYPE Deployable Rear Spoiler, the top speed of F-TYPE SVR Coupé is reduced from 200mph (322km/h) to 186mph (300km/h), and F-TYPE SVR Convertible from 195mph (314km/h) to 186mph (300km/h).

Van de keuze voor lichtgewicht, innovatieve materialen tot zijn geavanceerd aërodynamische design, is de SVR onze krachtigste F-TYPE tot nu toe. De Twin Vortex Supercharger van de 5.0 liter V8-motor zorgt voor alerte, evenwichtige prestaties bij alle toeren. Houd u vast: hij accelereert van 0-100 km/h in slechts 3,7 seconden en heeft een topsnelheid van 322 km/h*.

* Alleen voor Coupé.

UNIEKE 'SVR'-INTERIEURSTYLING

Van comfortabele en uitstekend ondersteunende Quilted Performance-stoelen tot ultra-moderne afwerkingen die een gevoel van totale luxe creëren.

EVERY DETAIL DELIVERS

Discover the ultimate F‑TYPE. SVR is lighter and faster — with reconfigured aerodynamics boosting grip, and Jaguar’s All Wheel Drive technology ensuring maximum traction at all times. Every inch optimised for pulse racing performance that is pure Jaguar.

LICHTGEWICHT TECHNOLOGIEËN

Gewicht is de vijand van prestaties. Daarom hebben wij de SVR ontworpen om zo licht mogelijk te zijn. Elke gram gewicht is er met een reden. Het lichtgewicht Titanium en Inconel® uitlaatsysteem bespaart 16 kg, terwijl de fraaie gesmede lichtmetalen velgen in totaal 13.8 kg gewicht besparen. Elke nieuw ontworpen wieldrager bespaart 0,6 kg in vergelijking met de standaard wieldragers en het optionele Carbon Ceramic-remsysteem reduceert het gewicht met 21 kg in vergelijking met een conventioneel remsysteem. Elke gram gewichtsbesparing geeft de SVR snellere acceleraties, nog wendbaardere handling en scherper remgedrag - voor een onvergetelijke rijbeleving.

BEKIJK RIJPRESTATIES

AËRODYNAMICA

De aërodynamische vleugelspoiler speelt een belangrijke rol bij de grotere prestaties van de SVR en produceert zowel minder luchtweerstand als een grotere downforce. De vleugelspoiler is hoger en breder waarmee hij over de volle breedte van de auto werkt. Wanneer de vleugelspoiler is uitgeklapt, zorgt deze voor een reductie van de luchtweerstandscoëfficiënt met 2,5% en een reductie van de liftcoëfficiënt met 15%. Andere aërodynamische verbeteringen sturen de luchtstroming door de motorruimte voor optimale koeling en evenwichtige downforce. De gladde onderbodem en achterdiffueser reduceren luchtweerstand, sturen de luchtstroming en verbeteren de stabiliteit.

BEKIJK EXTERIEUR

MOTORTECHNOLOGIE

De 5.0 liter V8 Supercharged-motor van de SVR is het summum van vermogen en is afgestemd om maar liefst 575 pk vermogen en 700 Nm koppel te ontwikkelen. Het Intelligent Driveline Dynamics-systeem werkt samen met het Electronic Active Differential om tractie en stabiliteit te vergroten. Zodat de SVR al zijn gigantische motorprestaties kan benutten.

BEKIJK MOTORTECHNOLOGIE

SPECIAL VEHICLE OPERATIONS (SVO)

SVO is de gespecialiseerde engineering-afdeling van Jaguar Land Rover, waar ons enthousiaste team van designers en engineers auto's vervaardigt die het absolute toonbeeld zijn van prestaties, vakmanschap en persoonlijkheid. SVO is gevestigd in Coventry, Engeland, en zorgt ervoor dat onze meest veeleisende klanten volop hun passie voor Jaguar kunnen beleven. SVO levert onze ultieme Jaguar – de F-TYPE SVR.

MEER INFORMATIE

ANDERE STANDAARD F-TYPE SVR KENMERKEN

STANDAARDUITRUSTING VAN ALLE F-TYPE MODELLEN

PERSONALISEER UW F-TYPE SVR

Maak uw F-TYPE echt persoonlijk. Kies kleuren voor carrosserie en dak die bij u passen, en de velgen die hier perfect op aansluiten. Creëer uw persoonlijke interieurstyling, specificeer uw ideale stoelen, bekledingsmaterialen en kleurencombinaties. En met Jaguar's uitzonderlijke combinatie van opties, style packs en accessoires wordt uw F-TYPE echt uniek.

CONFIGUREER UW F-TYPE SVR

HOUD MIJ OP DE HOOGTE OVER DE F‑TYPE SVR

Blijf op de hoogte met het laatste nieuws over de F‑TYPE SVR.